2024. április 19., péntek
FONTOS

Több százan futottak a sérült gyermekekért

Több mint nyolcszázan neveztek be az idei, immáron kilencedik Várfürdő futás és félmaratonra. A jótékonysági rendezvényen a futók mellett kerékpárosok és kerekesszékesek is részt vettek, az esemény bevétele  most is a sérült gyermekek megsegítését szolgálta.

Először kerékpárosok rajtoltak el, majd őket követték a kerekesszékkel indulók. A nevezők és szurkolók mellett sokan csak mint érdeklődök látogattak ki a rendezvényre. 11 óra után rajtoltak el a 7 és a 21 kilométeres távon induló versenyzők, idén sokan voltak olyanok, akik nem először vettek részt a megmérettetésen, de volt olyan is, aki most először döntötte el, hogy benevez, ezzel is segítve a sérülteken.
A rendezvény annak idején kettős céllal jött létre, egyrészt, hogy sérült és egészséges emberek együtt tudjanak futni, másrészt, hogy a rendezvény bevételéből fogyatékkal élőket tudjanak támogatni.
A 7 km távot a nőknél Baka Szilvia, a férfiaknál Mócz Dániel nyerte, a félmaratonon Bor Katalin Diána és Varga István bizonyult a legjobbnak.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …