2024. április 19., péntek
FONTOS

Időszerű és szakszerű a törvényszéki munka

Időszerű és szakszerű munkát végeztek a Gyulai Törvényszéken 2016-ban – jelentette ki a csütörtöki összbírói értekezlet előtt megtartott sajtótájékoztatón Bagdi Árpád Gyula.

 

A szervezet elnökének szavaiból kiderült, lényegében minden területen jól teljesítettek, több esetben pedig azt igazolták a számok, hogy országos szinten is élen járnak. Összességében elmondható, hogy az itt folyó ügyek gyorsan és szakszerűen fejeződnek be, a tavalyi, közel 42 ezer eset közül mindössze 24 olyan volt, mely 2 évnél régebb óta tart. A büntetőügyek 70 százaléka, a polgári ügyek 90 százaléka az elsőfokú ítélet után jogerőre emelkedik, ami az ítéletek megalapozottságának egyfajta mérőfoka.

 
Elismeréssel szólt a Békés megyében folyó munkáról az Országos Bírói Tanács tagja, Hámori Attila.
– Együttgondolkodás jellemzi a déli régió igazságszolgáltatását – mondta Harangozó Attila. A Szegedi Ítélőtábla elnöke úgy látja, ez nagyban köszönhető a vezetők egymás iránti megbecsülésének és a kötelezettségek teljesítésének.

 
A sajtótájékoztatón szó esett arról, hogy az Országos Bírósági Hivatal elnökének felkérésére a Gyulai Törvényszék dolgozza ki az új polgári perrendtartáshoz, valamint az új büntetőeljárási törvényhez kapcsolódó nyomtatványmintákat.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …