2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Kiss Szabolcs nyert, értékelt a Fidesz és a városbarátok köre

A DK jelöltjének, valamint az MSZP-Együtt támogatottjának a visszalépése miatt négy jelöltre lehetett szavazni a vasárnapi, időközi önkormányzati képviselő választáson, a gyulai 8. számú választókörzetben. A választásra jogosult 2662 polgárból 987-an adták le voksukat.

A 36,7 százalékos részvétel mellett megtartott szavazáson a munkáspárti Dandé András 9, a Haza nem eladó mozgalom színeiben induló Kiss Ibolya Brigitta 31 szavazatot kapott. 387 vokssal lett második Bagi Csilla, a városbarátok körének jelöltje, a győzelmet pedig a fideszes Kiss Szabolcs szerezte meg 549 szavazattal.

Országos jelentősége van van a voksolásnak, mely megmutatta, hogy a gyulaiak elkötelezettek a győztes politikai erő iránt – hagnsúlyozta a vasárnap esti sajtótájékoztatón Kovács József országgyűlési képviselő, választókerületi elnök. Görgényi Ernő szerint sikerült hiteles jelöltet állítaniuk, ugyanakkor megköszönte azon ellenfelek részvételét a választáson, akik – mint mondta – nem futamodtak meg, és erősítették a demokráciát. Alt Norbert kampányfőnök szerint a jó jelölt, a jó csapat és a jó kampányterv vezetett sikerhez. Hangsúlyozta, a Fideszen kívül a parlamenti pártok egyike sem tudott jelöltet állítani, vagy ha igen, akkor nem vállalták a megmérettetést. A választáson győztes Kiss Szabolcs arról beszélt, hogy ezután is a városrész sikeréért kell dolgozni.

Bagi Csilla azt mondta, elégedett, hogy a választók közel 40 százaléka rá szavazott.
– Elenyésző lehetett azok száma, akik a DK, valamint az MSZP és az Együtt jelöltjének a javukra történő visszalépése miatt szavaztak a városbarátok körének jelöltjére – mondta Durkó Károly, a civil szervezet elnöke, aki köszönetet mondott az LMP-nek, mely a kampány elején melléjük állt, de mint fogalmazott, mások támogatását nem kérték.

A körzet új képviselője, Kiss Szabolcs várhatóan a csütörtöki testületi ülésen teszi le az esküt.

Nézze meg ezt is:

133 bonbont bírált a szakmai zsűri Gyulán

  2023-ban hívták életre először azt a bonbon versenyt, mely a májusi pálinkafesztivál egyik fontos …