2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Újabb kiállításon mutatkozott be a Gyulahús

A Gyulahús Kft. a gyulai húsipar átszervezése óta egyre-másra aratja a szakmai és gazdasági sikereket – hangsúlyozta Görgényi Ernő polgármester a kedd délelőtt tartott helyszíni sajtótájékoztatón.

Tavaly a cég adózott eredménye 444 millió forint volt, emellett több szakmai elismerését is megszereztek, amelyek mind azt bizonyítják, hogy magas színvonalú termékeket gyártanak.
A Gyulahús Kft. árbevételének 82 százaléka a belföldi, 18 pedig az exportpiacokról származott. A cég 17 országba exportál. Az idei év első időszakában emelkedett az export volumene, ebben nagy szerepet játszik egy német és egy olasz partner. Idén Kazahsztánba is sikerült kijuttatni a terméket.
Az exportpiacok bővítéséhez fontos eszköz a megjelenés a külföldi élelmiszeripari kiállításokon. A cég a múlt héten Amszterdamban mutatta be a tavaly kifejlesztett marhaszalámiját a New Product Expon, vagyis a saját márkás kiállításon.
A Gyulahús Kft. október 7-től 11-ig Kölnben, Európa egyik legnagyobb élelmiszeripari kiállításán, az Anugán vesz részt, amelyen közel kétszázezer szakmai látogató szokott megjelenni. Daka Zsolt hangsúlyozta, ez idő alatt remélik, hogy tudnak olyan beszerzőkkel tárgyalni, akik felfigyelnek a cég termékkörére és ezáltal tovább bővíthetik az export lehetőségeket.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …