2024. április 19., péntek
FONTOS

Megújul az Erkel gimnázium kollégiumának külseje

Több mint 135 millió forintból újítják fel kívülről az Erkel Ferenc Gimnázium kollégiumát. A napelemes rendszernek köszönhetően az épület üzemeltetési költsége 80 százalékkal csökken.

A 135 millió forintos összköltségű beruházás során az épület 15 cm vastag műanyag hőszigetelést kap, megtörténik a régi ablakok cseréje háromrétegű hőszigetelő üvegezéssel ellátott nyílászárókra. 80 db 20 KW összteljesítményű napelemet építenek ki, ezzel az épület üzemeltetési költsége 80 százalékkal csökken.
A város fejlesztési politikájába jól illeszkedik a kollégium felújítása, amire már évek óta készült Gyula vezetése, de már korábban is lehetőségeihez mérten végrehajtottak néhány kisebb fejlesztést az intézményben.
A pályázatot tavaly ősszel a tankerület illetve a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ nyújtotta be, a KBC Nonprofit Kft közreműködésével, az önkormányzat támogatásával.
A sajtótájékoztatót követően a jelenlévők egy bejáráson tekinthették meg a kollégium jelenlegi állapotát , a munkaterület átadása a napokban megtörténik, a kivitelezési munkálatok tervezett befejezési határideje szeptember 30-a.

Nézze meg ezt is:

A 90 éves Lupsán Imrénét köszöntötték

  Virággal, Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletével és tortával köszöntötte szerda délután Timár Andrea aljegyző és …