Indonéziában képviselte Magyarországot, azon belül is Békés megyét két szakács, Tímár Attila és kollégája-unokatestvére, Tímár Albin. A több világversenyt megjárt páros a térség gasztronómiáját népszerűsítette a világ negyedik legnépesebb országában.
A közel három hét alatt több városban népszerűsítették a magyar gasztronómiát, emellett megismerték a délkelet-ázsiai konyha tradicionális ételeit, ezeket ők itthon elkészítették, majd be is mutatták.
Magyarország jakartai nagykövetsége segítette és koordinálta a két szakács indonéziai tartózkodását, a kiutazást pedig a Békés Megyei Önkormányzat is támogatta. Magyarország 60 évvel ezelőtt létesített diplomáciai kapcsolatot Indonéziával, Békés megye, egyetlen magyar megyeként pedig 2010-ben kötött testvérmegyei kapcsolatot Észak-Szumátra Tartománnyal, ez a megállapodás azonban 2015-ben lejárt.
Tímár Attila és Tímár Albin hagyományos magyar ételeket készített Indonéziában. A terítéken szerepelt többek között a gulyásleves, a tárkonyos csirkeraguleves, a tarhonya, a marhapörkölt és a vargabéles is.