2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Oscar-díjas filmben szereplő kórus lépett fel a kastélynál

A Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola gyermekkórusa lépett fel pénteken az Almásy-kastély parkjában, a háromnapos Kastély Zenei Napok első programjaként. A kórus tagjai az Oscar-díjas Mindenki című rövidfilmben alakították a történet középpontjában szereplő lázadó iskolai énekkart.

 
A kórus tagjaként fellépett Walton Rebeka is is, aki bár nem szerepel a filmben, a főszereplő hangdublőreként az ő hangját hallgatjuk a film végén szólistaként.

 
Az énekkar a film sikerének köszönthetően február óta rengeteg felkérést kap. Molnár Mónika kórusvezető elmondta, a gyulai koncert abban volt különleges, hogy ez volt az első alkalom, hogy szabadtéren énekeltek.
A Kastély Zenei Napokon szombaton hódmezővásárhelyi helyőrségi zenekar lépett fel, vasárnap pedig Rálik Szilvia és a Váci Szimfonikus Zenekar adott koncertet. A szervezők az eseménnyel szeretnének hagyományt teremteni, hogy a látogatók minden nyár elején a kastély miliőjéhez illő zenei élményben részesüljenek.

 
A pénteki koncert a tatabányai gimnázium énekkarának fellépésével zárult, akik a zenei napokkal egy időben zajló Erkel Diákünnep legjobb kórusaként kaptak lehetőséget a kastély parkjában színpadra állni.

 

A kórus teljes fellépését hamarosan a Gyula Tv Pódium című műsorában láthatják.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …