2024. április 20., szombat
FONTOS

A nyári időszak veszélyeire hívta fel a figyelmet a rendőrség

A nyári szünet beköszöntével egyre több veszély leselkedik gyermekeinkre. A rendőrség munkatársai az ilyenkor szükséges bűn- és baleset megelőzési intézkedésekre hívták fel – elsősorban a szülők figyelmét.

 
Telekné Furák Mónika bűnmegelőzési osztályvezető a gyerekek biztonságával kapcsolatos tudnivalókról sajtótájékoztatón beszélt, hangsúlyozottan a nyári időszakban rájuk leselkedő veszélyekről. Ilyenkor a gyerekek egy része egyedül marad otthon, ezért fontos, hogy a szülők mindig tudják, hogy hol és kivel tartózkodnak, mit csinálnak, ebben ma nagy segítséget jelent a mobiltelefon, vagy más kommunikációs eszköz, de az internet veszélyeire és a használati tárgyaink védelmére is érdemes felhívni a figyelmüket.
A bűnmegelőzés mellett a baleset megelőzésre is nagyobb hangsúlyt kell fektetni ilyenkor, hiszen kerékpáros vagy gyalogosként is sűrűbben találkozhatunk gyermekekkel, akik sokszor figyelmetlenül, vagy meggondolatlanul vesznek részt a közlekedésben. Ha gépjárműben utaznak, akkor feltétlen figyeljünk oda a biztonsági eszközök használatára.

 
A szakemberek felhívták még a figyelmet arra, hogy hamarosan kezdődnek a nyári fesztiválok, ahol szintén számos veszély leselkedik rájuk, ezért kérik a szülőket, hogy nyomatékosan hívják fel a gyermekeik figyelmét, hogy vigyázzanak értékeikre, és testi épségükre.

Nézze meg ezt is:

Hormon- és szteroidkészítményeket találtak a pénzügyőrök Gyulánál

Az egyenruhások átvizsgáltak Gyulán egy olyan bolgár kamiont, ami különféle gyűjtőárut szállított Angliába. A méretes …