2024. március 29., péntek
FONTOS

Grosics Akadémia – Cegléd 3-1

1-0-ra nyert a Cegléd az NB I-ért vívott osztályozók első mérkőzésén, így a gyulai visszavágón nem várt könnyű feladat a fehérben pályára lépő Grosics Akadémia U14-es csapatára.

Nagy Norbert játékvezető sípszavával kezdődött a kétszer 40 perces mérkőzés. Alig 30 másodperccel később Végh egy kipattanót követően lőtt a kapu fölé. Nem kellett sokat várni az első gyulai találatra. A ceglédi kapus kirúgás közben megcsúszott, így Szűcshöz került a labda, aki Czékust hozta játékba. A fiatal játékos nem hibázott és a jobb alsóba helyezett. Alig 10 perc játékot követően ismét a gyulaiak előtt nyílt lehetőség. Tóth Szűcsöt indította, aki a Schwarcz mellett a kapu mellé gurította a játékszert.

A Cegléd próbált egyre közelebb kerülni a gyulai kapuhoz, de a hazai védelem azonnal zárt, és megszerezte a labdát. A 17. percben Horváth szabadrúgása akadt meg a gyulai sorfalon. A 21. percben egyenlített a Cegléd. Egy rövid vendég szögletet követően Horváth ívelt a kapu előterébe. Heckó öklözött, Juhász viszont a kapuba helyezett. A 23. percben Schwarcz a kirúgás közben ismét megcsúszott, így a gyulaiakhoz került a labda. Szűcs elindult a kapu irányába, de mentett a ceglédi védelem. Nem sokkal később Csák próbálkozott távolról. A 31. minutumban egy hazai szögletet követően Nagy Torma Adrián fejelt a kapu fölé. 5 minutummal később Bokros szabadrúgása kerülte el a kaput.

A második játékrész elején egy támadóbb szellemű Cegléd lépett a pályára, de a Grosics Akadémia továbbra is nyomást helyezett rájuk. A 47. percben Czékust indították, de Schwarcz időben megszerezte a labdát. Az 50. minutumban volt a legközelebb ahhoz a Cegléd, hogy növelje góljainak számát. A jó ütemben érkező Horváth szerezte meg a labdát, majd indult a kapu irányába két védő társaságában. Lőtt, a kipattanót pedig Pálfalvi lőtte bele Vargába. Az 55. percben megszületett a második gyulai találat. Varga indította Czékust, aki nem hibázott, és a kapuba juttatta a labdát. Alig két perc múlva tovább növelhette volna előnyét a Grosics Akadémia. Szűcs távoli lövése a keresztlécről Tóth elé került, aki lőtt, de a ceglédi kapus résen volt. Nem sokkal később a másik oldalon Ványi lövése akadt meg Bokroson. Kis idő múlva Rácz lőtt nem sokkal a kapu fölé.

A 60. percben megszületett a mindent eldöntő harmadik gyulai találat. A hazai szögletet követően Nagy Torma Adrián helyezett a kapuba. 5 minutummal később egy vendég szögletet követően Szebeni bólintott a kapu mellé. A 71. percben Bokros lőtt, majd Prumekről megpattanva nem tudta fogni Schwarcz a labdát, de komolyabb helyzet nem alakult ki ezek után. Nem sokkal később egy gyulai szabadrúgást követően Rácz előtt nyílt lehetőség. Kis idő múlva pedig Kocsis is veszélyt jelentett a vendég kapura.

Mindkét oldalon volt 1-1 próbálkozás a hármas sípszóig, de az eredmény már nem változott. Grosics Akadémia – Cegléd 3-1.

A gyulai Grosics Akadémia a győzelmet követően a második, döntőnek nevezhető körbe jutott.

A továbbjutás a gyulai gárda számára azt jelenti, hogy még egy oda-visszavágós párharcot kell megnyerniük az első osztályú tagságért.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …