2024. március 29., péntek
FONTOS

Az ország 10. legjobb U17-es csapata a Grosics Akadémia

5-1-re nyert az Illés Akadémia-Haladás az NB I-ért vívott osztályozók első mérkőzésén, így nagy teher volt a gyulai visszavágón a Grosics Akadmémia U17-es csapatán.

Veizer Roland játékvezető sípszava után 10 perccel már megszületett az első vendég találat. Bolla szabadrúgásból talált be. A Grosics Akadémia a hátrány ledolgozása érdekében támadott, de a szombathelyi védelem résen volt. A 23. percben egy vendég szöglet csavarodott a kapu irányába, de mentett a Grosics védelme. A 28. minutumban ismét egy szögletet követően veszélyeztetett a Haladás. Először Bolla csúsztatott fejjel, majd Kiss próbálta bevenni a hazai kaput. Nem sokkal később a másik oldalon Lajkó szabadrúgása egy vendég fejről hagyta el a pályát. A szögletet Bús végezte el, a labda a szombathelyi Latyák lábáról került a kapuba. Nem sokat tétlenkedett a Haladás, így egy kis idő múlva Szilágyi próbálkozott távolról. A 40. percben Lajkó szabadrúgását fejjel tolta meg csapattársa, de a labda a kapu mellé szállt. Az első játékrész hajrájában Lajkó fordult be két védő között, de lövése már megakadt a védelmen.

A második félidő elején, a 49. percben megszerezte második találatát az Illés Akadémia, ekkor Szabó helyezett a kapuba. Nem sokkal később Lajkó szabadrúgása egy vendég védőről Bús elé pattant, aki azonnal lőtt. A 65. percben tovább növelte góljainak számát a szombathelyi csapat. Labát robogott a labdával a kapu irányába, majd Szabót hozta játékba, aki nem hibázott. Egy perccel később ismét Szabó került éles helyzetbe, de gurítása ezúttal elkerülte a kaput. A 72. percben megszerezte a negyedik gólját is a vendég gárda. Egy szép akciót követően Kisst hozták játékba csapattársai, aki az elfektetett hazai kapus mellett talált a kapuba. Nem kellett sokat várni a következő szombathelyi találatra. A 73. percben ismét Kiss volt eredményes. Két minutummal később tovább növelhette volna előnyét a Haladás, de Szilágyi ívelésébe beleért a gyulai védelem. Fél perccel később Bolla lövését hárította Szabó. A 80. percben Sipos indult el a vendég kapu irányába, de lövésig már nem jutott.

A 85. minutumban megszerezte a hatodik találatot is az Illés Akadémia. Szabó ívelt Szilágyinak, aki átemelte a hazai hálóőrt és a kapuba helyezte a labdát. Az eredmény a hármas sípszóig már nem változott. Grosics Akadémia – Illés Akadémia-Haladás 1-6.

A vereség ellenére a Grosics Akadémiáé lett Magyarország 10. legjobb U17-es csapata.

A gyulai Grosics Akadémia az NB I-es tagságért vívott összecsapást ugyan a Haladással szemben elveszítette, de a gárda egész éves teljesítménye elismerést érdemel.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …