2024. április 23., kedd
FONTOS

Mesterképzést indítanak a Gál Ferenc Főiskola gyulai karán

600 milliós infrastrukturális fejlesztés kezdődhet el hamarosan a Gál Ferenc Főiskola gyulai egészségügyi karán. A vezetés tervei szerint új szakirányokat indítanának az alapszakokra építve, és már idén szeptembertől mesterképzésre is várják a hallgatókat.

Egy 600 milliós pályázat révén felújításokat hajtanak végre az épületen, beépítik a tetőteret, létrehoznak egy laboratóriumot és egy tankonyhát is, de egy tornaterem létesítése is a tervek között szerepel. Az infrastrukturális beruházások mellett új szakirányokat is indítanának az alapképzéseken belül, így többek között az ápoló szak részeként dietetikus, gyógytornász, szülésznő képzés elindítását is tervezik. Ezeknek az engedélyeztetése azonban hosszabb időt vesz igénybe, így leghamarabb majd csak a következő évtől indulhatnak el. Egy új alapdiplomára induló képzésre azonban már várják a jelentkezőket, amire már eddig is nagy az érdeklődés.
A négy féléves képzésre augusztus végéig lehet jelentkezni, elsősorban az alapdiplomával rendelkező szociális munkásokat várják, de más előtt is nyitva a kapu, a képzéssel államilag elismert egyetemi diplomához jutnak az ezt elvégző hallgatók.

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …