2024. március 29., péntek
FONTOS

Több mint kétszázan vettek részt a kistérségi juniálison

Nagy érdeklődés mellett rendezték meg a máriafalvai idősek klubjában a kistérségi főzőversenyt.
A rendezvényen a négy településéről érkezett ellátottak és dolgozók egy kötetlen formában tudnak ilyenkor találkozni és részt venni a közös programokon.
Ez már a második ilyen alkalom, amikor az ellátottak így lehetnek együtt, korábban inkább kirándulásokat szerveztek a közösségi programként, de a főzőversenyt már tavaly is nagy sikerrel bonyolították le. A tizenöt csapat a legkülönfélébb ételeket készítette el, hiszen nem volt megadva semmilyen kötelező feladat.
A büfében készültek azok az ételek, amelyeket versenyen kívül lehetett elfogyasztani, sőt még egy kis balatoni hangulatot is sikerült idevarázsolni. A kistérségi intézmény több ezer ellátottal áll kapcsolatban, akiket a születéstől az időskorig végigkísérnek. Gyulán két bölcsődében és kilenc idősek klubjában történik az ellátás, de mellettük a demens, pszichiátriai és szenvedélybetegnek is nyújtanak segítséget, de működik a támogató szolgálat és a házi segítségnyújtás is. A kistérség négy településén összesen közel 300 embert foglalkoztat. Egy ilyen rendezvény jó alkalom arra, hogy kötetlen formában hozza össze a munkatársakat és az ellátottakat.
A zsűri az ételek mellett pontozta a csapatok megjelenését, öltözetét a terítést, a díszítést és ez alapján dőltek el a helyezések. A szervezők azt mondták jövőre még több csapat részvételével szeretnék megrendezni a kistérségi juniálist.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …