2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Felidézi a XX. századot: Jankay képek a Kohánban

 

Jankay Tibor számos képével gazdagította a művészetet szerető embereket, remélve, hogy festményei egyszer felidézik majd az egész huszadik századot – hangzott el a művész képeiből és szobraiból nyílt kiállításon, a Kohán képtárban.

 

A tárlat a békéscsabai Munkácsy múzeum anyagából több mint 40 alkotást mutat be.
Pojendán Gergő népi énekes produkciójával kezdődött a Sorsok és tájak Jankay Tibor művészetében című  kiállítás megnyitója a Kohán képtárban.

A szervező  gyulai Erkel Ferenc kulturális központ egy olyan tárlatot szeretett volna a nyári időszakban létrehozni, ami a helyi művészetbarátok mellett a turisták számára is csalogató lehet.  Megkeresték a békéscsabai Munkácsy múzeumot, ahol azonnal zöld utat kaptak, így több mint negyven kép és szobor látható Gyulán.
Dombi Ildikó ügyvezető köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy Jankay több szálon is kötődött Gyulához. A tárlatot megnyitó Ván Hajnalka művészettörténész kiemelte, az alkotó keze alól mindig a sorsok és a tájak témakörében kerültek ki a képek, de úgy, hogy más-más jelentést hordozzon a néző számára.
A Jankay Tibor alkotásaiból nyílt kiállítás szeptember közepéig tekinthető meg a Kohán képtárban.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …