2024. április 20., szombat
FONTOS

Közel 60 program színesíti a Gyulai Nyarat

Tematikus programokkal és helyszínekkel készül erre a nyárra a Gyulakult a Gyulai Nyár elnevezésű, két hónapig tartó rendezvénysorozat kapcsán. Hétfő esténként a világóránál zenei estek lesznek, a népzenétől a jazzig, szerdánként pedig a Harruckern téren táncesteket tartanak.

A programsorozat legnagyobb helyszíne a vár melletti rondella terasz lesz, ahol tematikus koncerteket rendeznek. Itt minden zenei műfaj megtalálható lesz, július 20-án rendezik meg első alkalommal a Gyulai Metál Fesztivált. Szombatonként családi programok lesznek, ahol játszó- és alkotóházakkal, illetve báb előadásokkal készülnek a kisebbek számára.

Egész évben mind az 5 kiállítóhelyen, az Almásy-kastélyban, a gyulai várban, a Ladics-házban, a Kohán Képtárban és az Erkel Ferenc emlékházban a megszokott színvonalon várják a látogatókat. Igyekeznek a turisták igényeihez igazítani a nyitva tartást a nyár folyamán is, így hétfőnként is látogathatóak lesznek a múzeumok. Idén nyártól esténként a reggeliző teraszon is megnyitják a kávézót, amikor az Almásy-kastély 22 óráig nyitva van csütörtöktől vasárnapig. Emellett időszaki kiállítással is készül az Almásy-kastély.

Folytatódik a tavaly nyáron elkezdett Kávéházi csevej programsorozat is a kastély kávézójában, ahol idén Oszvald Marikával, Alföldi Róberttel és Fekete Ernővel szerveznek beszélgetést.

A következő három napban egy mozgó zongora is segít hirdetni a Gyulai Nyár programsorozatot, emellett pedig online felületen lehet megtekinteni a Gyulakult idei kínálatát.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …