2022. szeptember 26., hétfő
FONTOS

Pár nap múlva nagykorú lesz a Körösvölgyi Sokadalom

 

Megkezdődtek a várkertben a 18. Körösvölgyi Sokadalom előkészületei. A kedd délelőtti, a rondellánál megtartott sajtótájékoztatón az idei programokról tartottak sajtótájékoztatót.

 

Péntektől vasárnapig közel 150 olyan kézműves mutatja be mesterségégét, akik saját területükön a legkiválóbbak közé tartoznak. Az esemény hangsúlyos része a tánc, a három napon át szinte folyamatosak lesznek a színpadi produkciók.
Nívós programmal indul az idei nyár – hangsúlyozta Katona Katalin, kiemelve, a folytatásban is sok olyan eseményre kerül sor Gyulán, melyekre érdemes lesz kilátogatni.

 

A megyei népművészeti egyesület vezetője, Pál Miklósné elmondta, ez a rendezvény azért tudott ennyi időn át megmaradni, mert széleskörű összefogás övezte. Görgényi Ernő polgármester a gyulai nyár egyik legfontosabb és legszebb rendezvényének nevezte a Körösvölgyi Sokadalmat.

 

A polgármester kiemelte, Gyulán a két, vállalkozók által szervezett nagy program mellett az önkormányzat öt nagyobb rendezvény megszervezésében vesz részt, ezek mind ingyenesen látogathatók.

Nézze meg ezt is:

Nemzetközi szervezethez csatlakozhat a román önkormányzat

Péntek délután a gyulai román iskolában tartottak sajtótájékoztatót, melyen részt vett Vincze Loránt erdélyi magyar …