2022. május 24., kedd
FONTOS

Felpörgetheti a gazdaságot az inaktív emberek foglalkoztatása

1559 hátrányos helyzetű álláskereső vehet részt olyan programokon, melyek javítják elhelyezkedési esélyeiket – jelentette be a szerda reggeli, békéscsabai rendezvényen Zalai Mihály megyei elnök. A “Foglalkoztatási paktum” elnevezésű projekt nemcsak munkaerőpiaci, hanem tágabb értelemben vett gazdaságfejlesztési célokat is szolgál.
A következő négy évben 2,4 milliárd forintból tanácsadásokat, képzéseket tartanak, hogy olyan tudással lássák el az álláskeresőket, melyekkel képesek lesznek elhelyezkedni.
Az inaktív embereknek meg kell mutatni, hogy mire képesek, vissza kell vezetni őket a munka világába – mondta Hágen Tímea, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezető-helyettese.
A kormányhivatalt képviselő Pántya Imre főosztályvezető kiemelte, a cél az, hogy a 12 ezer közfoglalkoztatottat is visszavezessék az elsődleges munkaerőpiacra.

A paktum révén az álláskeresők nemcsak képzéseken vehetnek részt, hanem segítik munkába állásukat, emellett egyéni mentorálásban, pályaorientációban részesülnek. A munkáltatók, vállalkozók is számíthatnak segítségre, hiszen az új munkavállalók után például bértámogatást igényelhetnek.

Nézze meg ezt is:

Az új vatikáni reformok áttörést hozhatnak a világi hívők számára

Egyházi vezetők és teológusok méltatták a Ferenc pápa által március 19-én kihirdetett, a római kúriáról szóló Praedicate …