2024. április 24., szerda
FONTOS

Aláírták a szerződést a koraszülöttmentő beszerzéséről

Az Almásy kastély emeleti teraszán írták alá hétfő délelőtt a koraszülöttek ellátását segítő mentőautó beszerzéséről szóló szerződést.

 

Az ezt megelőző sajtótájékoztatón Abdulrahman Abdulrab Mohamed arról beszélt, nagyon sokan segítették céljaik megvalósulását, és rengetegen névtelenül segítették az alapítvány céljainak megvalósulását. Fodor Zsuzsanna, az alapítvány kuratóriumának tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy az adományokból minden forintot a mentőautóra fordítanak, az első kiadásuk a jármű megvásárlása lesz.

 

Az alapítvány egy finnországi mentőgyár magyarországi üzemeként működő cégtől rendelte meg a kocsit. A térségben közlekedő hasonló járművek is e céghez kötődnek. Az adománygyűjtés kapcsán páratlan sikerről beszélt Alt Norbert, az alapítvány alapító tagja. Gyula Alpolgármestere kiemelte, kilenc hónapon belül összegyűlt a mentőautó beszerzéséhez a pénzügyi fedezet, ez pedig példa nélküli eset a térségben.

 

A sajtótájékoztatón hangsúlyozták, a következő időszak céljai részben ismertek, hiszen egyrészt a mentőautóba kellenek eszközök, és a fenntartásért is kell majd fizetni, másrészt viszont gondolkodnak olyan jövőbeli terveken, melyek révén a figyelem középpontjában lehet tartani a koraszülött- és csecsemőellátás ügyét.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …