2024. április 24., szerda
FONTOS

A szerbiai jégvédekezés képei a Tájvízházban

A hatalmas tél című Ady Endre verset szavalta el Baranyai Tamás a Tájvízház legújabb, Mikor a jég az úr című fotókiállításának a megnyitóján.

 

A tárlaton Budás Péter és Jobbágy Zoltán képeiből látható válogatás, amiket a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság két munkatársa 2017-ben, a szerbiai jégvédekezés során készített.
A fotósok január második felében egy héten át dokumentálták a Duna szerbiai szakaszán folyó munkát, amelyben magyar műszaki szakemberek is segítséget nyújtottak. A jégvédekezés alatt Budás Péter a partról, Jobbágy Zoltán pedig a Széchenyi jégtörő hajó fedélzetéről követte végig az eseményeket.

 
Egy ilyen komoly beavatkozást igénylő munkálat dokumentációja mindig fontos feladat, a januári eseményekről szóló minden tudósításban a két gyulai fotós képei szerepeltek. A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai évek óta dolgoznak az Országos Műszaki Irányító Törzs dokumentációs szakcsoportjában.

 
A kiállítás képeit első alkalommal június 29-én, a nemzetközi Duna-napon mutatták be, a Tájvízházban augusztus 31-éig lesznek láthatóak.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …