2024. április 20., szombat
FONTOS

5 millió forint többletforrással támogatják a tornaterem felújítását

Rendkívüli ülést hívott össze a gyulai képviselőtestület az 5. számú általános iskola sportpályájának felújításával kapcsolatban.

 

Az önkormányzat a tavalyi évben a Magyar Kézilabda Szövetség országos tortaterem-felújítási programjára nyújtott be pályázatot sikeresen. A tervezett beruházás során kicserélnék a tornaterem külső nyílászáróit és a sportpadló burkolatát, valamint homlokzati hőszigetelésre is sor kerülne. A testület tavaly novemberben szavazta meg a pályázathoz szükséges 12 millió forintos kötelező önerő biztosítását, ami a beruházás teljes összegének 30%-át kell kitegye.

 
A rendkívüli ülés összehívására azért volt szükség, mivel időközben az építőiparban bekövetkezett árdrágulás miatt a beruházás teljes költsége az eredetileg tervezett 42 millióról 61 millió forintra nőtt, így az önkormányzat többletforrást kell biztosítson a beruházáshoz. A képviselőtestület egyhangú döntéssel plusz 5 millió forintos támogatást szavazta meg.

 
Ennek értelmében a munkálatok már augusztusban elkezdődnek, az ötös iskolai diákjai várhatóan novemberben már használhatják a felújított tornatermet.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …