2024. március 29., péntek
FONTOS

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Békéscsaba 1912 Előre 1-4

A Békéscsabát fogadta vasárnap a Szeged 2011-Grosics Akadémia az NB II Merkantil Bank 2. fordulójában. Legutóbb az előző szezon utolsó fordulójában csapott össze a két csapat, akkor 4-1-es békéscsabai győzelem született. A 2017/18-as szezonban Supka Attila tanítványai sikerrel vívták meg első bajnokijukat a Cegléd ellen, míg a Békéscsaba az újonc Kazincbarcika ellen maradt alul.

Böcskei Balázs játékvezető sípszava után nagy iramban kezdődött az összecsapás. Már az első percben veszélyeztetett a Békéscsaba. Pilán hozta játékba Szatmárit, kinek lövését Szántai hárította. A 16. percben került először közel ahhoz a Békéscsaba, hogy megszerezze a vezetést. Szatmári robogott a szélen, majd Birtalannak passzolt. Lövését Szántai a kapufára tolta a labdát.

A 21. percben megszületett a szegedi gól. Povázsai szögletét Ribánszki tolta a saját kapujába.

A 34. percben viszont egyenlített a Békéscsaba. Szatmári sprintelt a szélen, majd Gránicznak passzolt. A róla kipattanó labdát Urbin helyezte a szegedi kapuba.

A szünet előtt megszerezte a vezetését a Békéscsaba. Urbin Gránicznak passzolt, kinek lövése lelassult Causicon, de Urbin a kapuba helyezte a labdát.

A már kevesebb helyzetet hozó második játékrész elején tovább növelte előnyét a Békéscsaba. A már két gólos Urbin indította Nagyot, aki magabiztosan mattolta a szegedi kaput.

A 83. percben továbbnövelte előnyét a Békéscsaba. Gyurján indult a kapu irányába, majd Pilánt hozta játékba, aki lőtt, Szántai hárított, a kipattanót pedig Szatmári helyezte a kapuba.

A második játékrész hajrájában még mindkét csapat előtt nyílt egy-egy lehetőség, de a hármas sípszóig már nem változott az eredmény. Szeged 2011-Grosics Akadémia – Békéscsaba 1912 Előre 1-4.

A Szeged-Grosics vasárnap a Vác ellen lép pályára. A csapat következő hazai mérkőzését augusztus 19-én, szombaton a Szolnok ellen játssza.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …