2024. április 19., péntek
FONTOS

Európa legjobb körrepülő modelljei versenyeznek

Ezekben a napokban negyedik alkalommal rendezi meg a Körrepülő Modellek Európa Bajnokságát a BumacoFly egyesület a békéscsabai repülőtéren. A megmérettetésre 25 ország 250 versenyzője nevezett be négy kategóriában, de a kísérőkkel, segítőkkel együtt közel ötszáz résztvevő érkezett.

 

A gyorsasági kategóriában indult a gyulai Dobos István modellező klub versenyzője Elekes Imre is, itt összesen 35-en mérték össze tudásukat. A közel 40000-res percenkénti fordulaton működő motorokkal hajtott modellek, akár a 300 km/óra feletti sebességet is elérhetik.

 

A csapatversenyekben a százkörös futamot három csapat egyszerre teljesíti, amit az is nehezít, hogy ez alatt kétszer kell megtankolni a modelleket, ezért itt nagy jelentősége van az időnek.

 

A műrepülő kategóriában előre meghatározott manővereket, figurákat kell bemutatnia a versenyzőknek, amit a bírók különböző szempontrendszer szerint pontoznak. Az előfutamokat követően a legjobb tizenöt modellező között fog majd eldőlni a végleges helyezés.

 

A gyulai székhelyű egyesület már nem először szervez ilyen nagyszabású rendezvényt.

 

Az egyesület legközelebb 2020-ban szeretne  körrepülő világbajnokságot rendezni, amelyen újra több száz versenyző mérhetné össze tudását.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …