2024. április 23., kedd
FONTOS

Negyvenen neveztek a városi virágosítási versenyre

A szokásos vízmennyiség dupláját használta fel öntözésre a kánikula miatt a közüzemi kft, de más területen is adott plusz feladatot a cégnek a szokatlan forróság. A szakemberek a 3Témában az idei városi virágosítási versenyről is tájékoztatást adtak.

 

Az átlagos nyári vízigény több mint kétszeresét használta fel az elmúlt időszak kánikulai időjárásában öntözésre a közüzemi kft, mondta el Bányai György a 3Témában. Az elmúlt időszakban egyébként is megnövekedett a városban az öntözőrendszerrel ellátott közterületek száma, ami is több feladatot adott a cég munkatársainak. Ebben az időszakban a locsolást két műszakban, napi húsz órában végezték el. Lezárult a zsűrizése a városi virágosítási versenynek, melyre idén közel negyven neveztek be, jó néhányan olyanok, akik már a korábbi években is megméretették magukat, de most is voltak új jelentkezők.

 

A városi virágosítási versenyre idén is a ház előtti közterület, a virágos előkert, illetve balkon és ablak, virágos intézmény és virágos vendéglátóhely kategóriákban lehetett nevezni. Az ünnepélyes eredményhirdetés szeptember közepén várható.

Nézze meg ezt is:

Májusban újra találkoznak a vármegyei, sérült fiatalok

Május 23-án, csütörtökön, Gyulán rendezik meg a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozóját – jelentették be a …