2024. március 29., péntek
FONTOS

Véget ért a várszínház nyári évada

Június 29-én kezdődött és hétvégén ért véget a várszínház 54. nyári évada. A hat hét alatt a teátrumban több, mint ötven produkciót mutattak be. Ezekre számításaik szerint összesen mintegy 28 ezer néző volt kíváncsi.

 

A hagyományoknak megfelelően júliusban kilenc napon keresztül Shakespeare volt a középpontban.
Varga Marianna, a színház megbízott ügyvezetője azt mondta, a tizenharmadik Shakespeare Fesztiválra sok turista érkezett a városba kifejezetten az előadások miatt. Úgy látja, hogy a gyulai nézők között is egyre nagyobb az érdeklődés az angol drámaíró műveiből készült produkciók iránt. A július végi Jazz és Blues Fesztiválra is sokan érkeztek, hogy lássák a nemzetközileg elismert előadókat.

 

A várszínház idén három saját bemutatóval készült az évadra. Az első a Szentivánéji álom táncjáték volt, melyet október végén a budapesti Nemzeti Táncszínházban is bemutatnak. Az Arany János-emlékévhez kapcsolódott A nagyidai cigányok, melynek bemutatójára időzítve a várszínház kamaraterme előtt meg lehetett tekinteni a Petőfi Irodalmi Múzeum Arany-buszát.

 

A harmadik bemutató a Balázs Zoltán által rendezett Csongor és Tünde volt, melynek szombati előadását az eső miatt vasárnapra kellett halasztani. A darab egyben a várszínház 54. évadának zárása is volt.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …