2024. április 23., kedd
FONTOS

A munkahelyteremtő beruházásokat támogatják

A mikro-, kis- és középvállalkozások számára szerveztek munkáltatói fórumot a Kormányhivatalban kedd délután.

 

Az eseményen Pántya Imre, a Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály vezetője ismertette annak a pályázatnak a feltételeit, amit a Nemzetgazdasági Minisztérium írt ki munkahelyteremtő  beruházások támogatására. A 10 milliárd forint keretösszegű pályázaton olyan Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek vállalják, hogy az elnyert összegből megvalósuló beruházásokat 2018. szeptember 30-áig befejezik, valamint legalább 2 főt alkalmaznak teljes munkaidőben.

A vissza nem térítendő támogatásból többek között új műszaki eszközöket, valamint üzleti célú ingatlanokat vásárolhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások.

A korábbi években Békés megyében ezzel a támogatási formával több száz új munkahelyet sikerült teremteni. A pályázat két kiemelt kormányzati célkitűzést is támogat: a közfoglalkoztatottak elsődleges munkaerőpiaci elhelyezkedését, valamint a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének erősítését.

 

A foglalkoztatási főosztály szeptember 15-ig, a pályázatok benyújtásának határidejéig lehetőséget biztosít konzultációra a vállalkozások számára.

Nézze meg ezt is:

Szerdától tesztüzem – már látogatható a Ladics-ház

Célegyenesbe ért a Ladics-ház korszerűsítése, a napokban az utolsó simításokat is elvégezték a szakemberek. A …