2024. április 23., kedd
FONTOS

Hét százalékos bővülés a turizmusban

Délelőttönként is sok vendéget lehet látni az utcákon, ezekben a napokban is sokan nyaralnak Gyulán. Továbbra is a várfürdő, a vár, a kastély és a programok, fesztiválok jelentik Gyula legfőbb vonzerejét.

A vendégek nem kevesebb, mint 203 ezer éjszakát töltöttek az év első felében Gyulán – ezek a legfrissebb, rendelkezésünkre álló adatok. Ez a tavalyi év azonos időszakához képest 7 százalékos bővülést jelent,

Júliusban ez a szám közel 50 ezerrel nőtt, így van ok a bizakodásra, noha ez még nem hivatalos adat. A helyi turisztikai szolgáltatók ugyanakkor megjegyezték, a július valamivel döcögősebben indult, de a hó közepétől már a tavalyi szinten zajlott a forgalom, és a folytatás is jó volt, a nagyobb szálláshelyeken augusztus végéig garantált a közel telt ház.

A kép az alapvetően pozitív fejlemények ellenére sem egyértelműen örömteli, míg a szállodások hosszabb idő után megtehették, hogy árat emelnek, addig az apartmanosok körében erősödött a verseny, így ott nem nőtt a szolgáltatások ára, vagyis ezek a szolgáltatók összességében nem jutottak nagyobb plusz bevételhez a tavalyihoz képest.

A városba látogatók között egyre markánsabban képviseltetik magukat a családosok, az idei – számokkal egyelőre alá nem támasztott vélemény szerint emelkedett a külföldi látogatók száma is.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …