2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Teljes energetikai felújítás indul a közüzemi kft székházán

160 millió forintos pályázati forrásból valósítanak meg energetikai korszerűsítést a Gyulai Közüzemi Kft székházán.

 

A beruházás keretében kicserélik a nyílászárókat, hőszigetelést kap a teljes épület, és kiépítenek egy 25 kW-os napelemes rendszert is.
Az 1970-ben átadott épületen az elmúlt időszakban komolyabb fejlesztés nem történt, ezért minden tekintetben megérett a modernizálásra. A beruházás során megtörténik az épület teljes külső felújítása, és a tetején egy 25 kW-os, 99 napelemből álló rendszert építenek ki, ami az épület elektromos ellátásának egy részét fedezné.

 

A beruházás révén nemcsak az épület téli fűtése, hanem a nyári hűtése is megoldódik. A projekt része még az épület teljes akadálymentesítése is, és egy teljes körű külső festés is. A támogatási szerződést már május végén aláírták, jelenleg a tervezés és az engedélyeztetés van folyamatban.

 

A munkálatok hamarosan ütemezve kezdődhetnek, hiszen a kivitelezés alatt is folyamatos lesz a cég működése, a befejezése pedig jövő nyáron várható.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …