2024. június 24., hétfő
FONTOS

Játszóház és meglepetés várja a gyerekeket a Megyenapon

A Békés Megyei Önkormányzat szervezésében megvalósuló Megyenapon ebben az évben is külön figyelmet kapnak a gyermekek, a békéscsabai főtéren szeptember 2-án egy játszósátor várja a megye legkisebb lakóit.

 

Délelőtt tíz órától estig kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, kipróbálhatják az agyagozást, a nemezelést, készíthetnek rongybabát, gyöngyöt fűzhetnek, sakkozhatnak, és a fa változtatás megmunkálási fortélyait is megismerhetik.

Lesz kreatív játszótér, ahol mindenféle mókás játék kipróbálására lesz lehetőségük, a legkisebbeket pedig kosárhinta várja. Akiket inkább a konyhai feladatok érdekelnek, azok a mézeskalács sütésébe és díszítésébe kapcsolódhatnak be, és megsüthetik saját kürtöskalácsukat is.

 

Délután négy órától a színpadon a Békéscsabai Napsugár Bábszínház előadásában a Csacsifogat mesét láthatják a kicsik és a gyermeklelkű nagyobbak. Az előadás után egy meglepetést tartogatnak a szervezők: egy óriási tortát kóstolhat meg a legszerencsésebb ezer vendég. A Megyenap tortája a hungarikum akácméz felhasználásával készülő mézes-tokajis baracktorta lesz.

Nézze meg ezt is:

Kedvenc könyvem: Én és a tesóm

Igaz Dóra testvérek számára különösen ajánlott kötetét Réfi Milán mutatja be.