2024. április 19., péntek
FONTOS

Kovács József: augusztus 20 a magyarság megmaradásának a jelképe

Az időjárás miatt idén nem a várkertben, hanem a művelődési házban rendezték meg a Minden Magyarok Néptáncfesztiváljának részeként megtartott augusztus 20-ai ünnepséget, Gyulán.
Beszédében Kovács József országgyűlési képviselő a magyarok megmaradásának ezeréves kérdéskörét járta körül. Hangsúlyozta, Szent István jól döntött, amikor népének megmaradása érdekében a kereszténységet választotta. Emlékeztetett, augusztus 20 mindig állami ünnep volt, bár volt idő, amikor próbálták félremagyarázni, gyengíteni a magyarság talán legszebb ünnepének a jelentőségét.
Kovács József kiemelte, ma Magyarország azért létezhet, mert az előttünk járó nemzedékek megőrizték Szent István örökségét. Azt mondta, mi is választás előtt állunk, István Magyarországa vagy egy muszlimizált térség között választhatunk. Ha nem teszünk semmit, gyermekeink és unokáink egy egészen más világban élnek majd.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …