2024. április 20., szombat
FONTOS

Ingyenesen juthatnak el vonattal a diákok a gyulai várhoz

Egy augusztus 11-én elfogadott kormányhatározat értelmében díjmentesen juthatnak el vasúti közlekedéssel a diákok többek között a gyulai várhoz – jelentették be a péntek délelőtti, lovagteremben megtartott sajtótájékoztatón.

Több, mint 24 helyszínnel, köztük a gyulai várral bővült az ily módon látogatható országos múzeumok, nemzeti emlékhelyek és műemlékek köre a diákok számára. Závogyán Magdolna az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős helyettes államtitkára elmondta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a Miniszterelnökséggel több mint egy évig dolgoztak az elképzelésen, amely a kulturális decentralizáció szempontjából is fontos. Korábban csak a fővárosba és Szentendrére utazhattak térítésmentesen az iskolás csoportok.

A város vezetése bízik benne, hogy az új kormányhatározat nem csak az osztálykirándulások gyulai szervezésének ad lendületet, hanem a gyulai vasútállomás rekonstrukciójához is hozzásegít a jövőben.

A gyulai vár azon hét történelmi emlékhely közé került be, amelyet az iskolás kirándulások során ingyenesen meg lehet tekinteni.

Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Kulturális Központ ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta, egy speciális gyulai diáktúrát terveznek, hiszen a gyulai vár mellett számos látványosság színesíti a várost, úgy mint Erkel Ferenc szülőháza vagy az Almásy kastély.

A város vezetése bízik benne, hogy a frissen elfogadott kormányhatározat tovább erősíti a város kulturális életét.

Nézze meg ezt is:

Karitatív rangadóra készülnek

  A Gyulasport Nonprofit Kft cégfilozófiájának kiemelt területe a karitatív segítségnyújtás, ami a jövő hétvégi …