2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Együttműködik a kormányhivatal és a vadászkamara

A Békés Megyei Kormányhivatal és az Országos Magyar Vadászkamara Békés Megyei Területi Szervezete ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást kötött.

A megállapodást dr. Takács Árpád a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, az Országos Magyar Vadászkamara részéről Hrabovszki János elnök írta alá 2017. augusztus 26-án, a XXV. Országos Vadásznap keretein belül, Mezőberényben.

A megállapodás célja, hogy a felek hozzájáruljanak Békés megye területén a vadgazdálkodás fejlesztéséhez, a vadászati tevékenység vidéki gazdaságban betöltött szerepének erősítéséhez, valamint a vadásztársaságok működésének elősegítéséhez és a vadászattal összefüggő foglalkoztatási lehetőségek bővítéséhez.

A kitűzött célok megvalósítása érdekében a Békés Megyei Kormányhivatal vállalta, hogy a Kamarával szoros együttműködésben segíti a vadásztársaságokat az agrár- és vidékfejlesztési támogatások megigénylésével kapcsolatos kérdésekben, valamint a közfoglalkoztatási támogatások igénylésével összefüggő kérdésekben egyaránt.

A megállapodás kiterjed a közös szakmai fórumok megszervezésére és lebonyolítására, a rendszeres információ és tapasztalat cserére, egymás munkájának kölcsönös segítésére.

A jubileumi rendezvény keretein belül a Békés Megyei Kormányhivatal állami tisztviselői konzultációs lehetőséget és szakmai információt nyújtottak az érdeklődőknek.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …