2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Hetven program színesítette a gyulai nyarat

Öt helyszínen, közel hetven programot valósított meg az idei nyári szezonban az Erkel Ferenc kulturális központ. A legnagyobb érdeklődés a hagyományos nagy rendezvényeket kísérte, de számos újdonságot is kínáltak a helyieknek és a vendégeknek.

 

A rendezvényszervező cég a város öt helyszínén közel hetven programot kínált a helyieknek és a vendégeknek. A repertoár igen széles volt, a könnyűzenétől a táncon át, a vers és prózáig minden korosztály találhatott kedvére való kulturális eseményt. A helyszínek idén is a legfrekventáltabb területeket érintették, így a vár és környéke, a fürdő és a Kossuth tér mellett a Ladics házban és a Harruckern téren is voltak programok, melyből összesen kettő maradt el a rossz idő miatt. A legnagyobb érdeklődés idén is a nyári ingyenes nagy rendezvényeket kísérte.

 

Idén először egy negyven tagú japán kórus énekelt együtt az Erkel Ferenc Vegyeskarral, ami sokak érdeklődését felkeltette. A Minden Magyarok Nemzetközi  Néptáncfesztiváljának nulladik napján a fellépő együttesek tartottak kóstolót a vendégeknek. Katona Katalin elmondta, a nyár végével nincs megállás, az előttük álló őszi szezonban is számos programot kínálnak majd az érdeklődőknek.

Nézze meg ezt is:

Jubileumot ünnepel az Erkel kórus

Sikeres évtizedek állnak a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar mögött, amit a napokban hangversennyel és …