2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Megújult az Erkel gimnázium kollégiuma

A hetvenes évek elején nyílt meg, azóta nagyobb volumenű felújítás nem történt az Erkel gimnázium kollégiumában – mondta vasárnap délután Teleki-Szávai Krisztina tankerületi igazgató.

 

A napokban befejeződött, 135 millió forintos korszerűsítés több fő részből állt. Kicserélték a nyílászárókat, szigetelték a tetőt, kiépítették a napelemes rendszert. Mindezek eredményeként az épület üzemeltetési költsége több mint nyolcvan százalékkal csökkenhet. A diákokat mindezeken túl felújított belső terek és új ágyak várták.

 

Vantara Gyula megyei fejlesztési biztos hangsúlyozta, Gyula odafigyel az ott tanuló fiatalokra, de a megye több pontján is korszerűsítenek kollégiumokat.
A mostani felújítás régóta esedékes volt – hangsúlyozta Görgényi Ernő polgármester. A városban pedig nagy gondot fordítanak arra, hogy megfelelő körülmények között folyjon az oktató-nevelő munka. Görgényi Ernő bejelentette, polgármesteri keretből támogatást nyújt egy koleszbulihoz, amivel a fiatalok megünnepelhetik az épület megújulását.

 

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …