2024. április 25., csütörtök
FONTOS

A kerékpárosokra fókuszálnak a rendőrök

Csak figyelmeztetik nem bírságolják a kerékpárosokat  rendőrök ezen a héten a város több pontján. Az akció célja, hogy a csökkenjenek a balesetek és a biciklisek odafigyeljenek a járművek megfelelő felszereltségére,

A kerékpáros balesetek megelőzése érdekében hirdetett egy hetes akciót a gyulai rendőrkapitányság szeptember 4 és 10-e között. Ez idő alatt szankció nélküli pontokat állítanak fel, ahol a megállított kerékpárosokat átvizsgálják, és ha hiányosságot fedeznek fel, akkor nem bírságolnak, csak figyelmeztetnek, ezt a biciklisek is pozitívan fogadták.

 

Ilyenkor azokra a kötelező felszerelési tárgyakra figyelnek a rendőrök, mint a küllőprizma, a csengő és a fényvisszaverő. Az év első hét hónapjában az eddigi 44 sérüléses balesetből 17–et kerékpáros okozott, ezért is fontosak ezek az akciók.

Az ellenőrzés mellett a kerékpárosoknak ilyenkor egy négy kérdéses tesztet kell kitölteni, ami ha sikerül akkor ajándékot kapnak, ezzel köszöni meg a rendőrség, hogy megfelelő volt a kerékpár felszereltsége. A hét folyamán a város több pontján is számíthatnak ellenőrzésre a kerékpárosok.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …