2024. április 20., szombat
FONTOS

A közfoglalkoztatás eredményeit mutatták be a megyei kiállításon

A csökmői ifjúsági fúvószenekar és a zsadányi mazsorett együttes közös műsorával kezdődött a Békés megyei Közfoglalkoztatási Kiállítás csütörtökön délelőtt a békéscsabai Szent István téren.

 

Az eseményen a megye települései mutatták be interaktív módon az érdeklődőknek és egymásnak, milyen eredményeket értek el az elmúlt években a közfoglalkoztatási programok segítségével.

A rendezvényen Takács Árpád kormánymegbízott elmondta, Békés megyében a Startmunka mintaprogram keretében jelenleg 6500-an dolgoznak közfoglalkoztatottként. A kiállítás egyik fő célja az, hogy azok az önkormányzatok is meglássák a közfoglalkoztatásban rejlő lehetőségeket, amelyek eddig nem tették.

Vantara Gyula országgyűlési képviselő elmondta, a közfoglalkoztatási program sikerét jelzi, hogy az elmúlt években hozzájárult a megye gazdaságának fejlődéséhez.

A 2008-as válság következtében országszerte 150 ezer fővel nőtt a munkanélküliek száma, mondta el Hoffmann Imre helyettes államtitkár. Ezért volt szükség egy olyan program indítására, ami nagy tömegeknek segít visszatérni a munka világába.

A nap folyamán a színpadon a kiállító települések zenészei és táncosai mutattak be produkciókat. Szeptember 22-én és 23-án Budapesten tartanak országos közfoglalkoztatási kiállítást, melyen Békés megye is képviselteti magát.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …