2024. április 20., szombat
FONTOS

Az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel a figyelmet a világnapon

Gyula jó helyet foglal az anyatejes táplálás tekintetében: hangzott el a Vigadóban megrendezett szoptatás világnapi rendezvényen. A szervezők célja, ráirányítani a figyelmet arra, hogy az édesanyák minél tovább táplálják anyatejjel gyermekeiket.

Az eseményre a várandós anyukák és kisgyermekes szülők kapnak meghívást, ahol különböző programok segítségével hívják fel a figyelmüket, hogy mennyire fontos a gyermekek számára az anyatej

Az anyatejes világnapot 1992-ben indították el, ami azért is fontos, mert az anyukák nem mindig kapják meg a megfelelő tudnivalókat a szoptatással kapcsolatban. A gyermekek számára ugyanis az lenne a legfontosabb, hogy az édesanya legalább fél éves koráig tudja szoptatni gyermekét, ennek aránya megyénként eltérő.

A rendezvénynek azért is célja felhívni a szoptatás fontosságára, mert az anyatej olyan ásványi anyagokat, vitaminokat, nyomelemeket tartalmaz, amelyek feltétlenül szükségesek a csecsemő egészséges fejlődéséhez, ezért szinte pótolhatatlan, de ma már nagyon jó tápszerek is hozzáférhetőek.

A rendezvényen több mint 100-an vettek részt, amelyen kiállítók is képviseltették magukat.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …