A rendezvényen. Számos különleges étellel készültek a csapatok, kiki a saját tájegységének jellegzetességeit bemutatva. Az egyik a bográcsban birkapörkölt készült, aminek a titka az, hogy nincs titka, hiszen hagyományos fűszerekkel készült, csak arra kell odafigyelni, hogy a húst megfelelő ideig kell főzni.
A rendezvényen részt vett egy aradi csapat is, ők miccset készítettek, ami három alapanyagból készül, sertés, marha és juh húsok keveréke a megfelelő fűszerezéssel. A vendégek rendszeres látogatói a gyulai rendezvényeknek, így ezen sem először vesznek részt és fontosnak tarják ezeket a találkozásokat. A rendezvény jó alkalmat nyújt arra, hogy a hazai románság kötetlen formában találkozhasson és tölthessen el egy tartalmas napot.
A szigorú zsűrinek az íz, az illat és a szín alapján kellett eldönteni, hogy a jók között melyik csapat lett a legjobb.