2024. április 19., péntek
FONTOS

Feljutott a legjobbak közé a Grosics Akadémia két korosztálya

Az NB II-es bajnokcsapat augusztusban az NB I-ben folytathatja

Jegyet váltottak az első osztályba

Az NB I-ben játszhatja első bajnokiját augusztusban a Grosics Akadémia U 14-es és U 15-ös csapata. A feljutásról a szabályok szerint a fiatalabbak teljesítménye döntött. A csapat 100 százalékos teljesítménnyel nyerte meg az NB II-es bajnokságot, majd nagy csatában győzött két osztályozós párharcban.

Imponáló módon minden meccsét megnyerte az NB II-ben a gyulai Grosics Akadémia U 14-es csapata, ám ez kevés volt a feljutáshoz. Az NB  I-es tagságért még két másik csoportgyőztessel kellett megmérkőznie a gárdának.

Az első oda-visszavágós párharc első mérkőzésén, Cegléden megtörtént, ami addig nem, a csapat 1–0-s vereséget szenvedett. A gyulai visszavágón viszont már a 4. percben ledolgozta hátrányát Kikity Márió együttese, de a félidő felénél egyenlített a vendég együttes, vagyis a hátralévő 60 percben már két gólt kellett volna szereznie annak a Grosicsnak, amely 100 perc alatt egyetlen találatig jutott.

A második félidő derekán pár perc alatt meg is született a két gól, így a csapat 3–2-es összesítéssel továbbjutott.

– Hajtós meccset játszottunk, melyen nagyon sokat segített a szurkolók támogatása – értékelt a derbi után Rácz Máté, a csapat játékosa.

A következő ellenféllel, a Sajó­völgyé­vel már közvetlenül az első osztályért meccselhetett a gárda. Az első mérkőzésen, Múcsonyban egy gyors grosicsos gól teremtette meg az alaphangulatot, a hazai együttes azonban 3–1-re fordított, és közel állt a negyedik találat megszerzéséhez is. Az utolsó percben aztán mégis a Grosics talált be, így a fiúk bizakodva várhatták a gyulai visszavágót.

A mindent eldöntő mérkőzésen sokáig nem esett gól, de a gyulai játékosoknak egészen a hajráig volt türelmük. 13 perccel a vége előtt megszületett az első gól, amit hamarosan még egy követett, így a Grosics Akadémia 4-3-as összesítéssel múlta felül a jó erőkből álló riválisát.

– Mindenki nagyon odatette magát, óriási tartalékokat mozgattak meg a fiúk – mondta Kikity Márió vezető­edző.

A Grosics ezzel nemcsak az ország legjobb 16 csapata közé került, hanem a gyulai akadémia lett az egyetlen Békés, Csongrád, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyékből, mely a legjobbak között képviselheti ezt a térséget.

 

Az NB II-es bajnokcsapat augusztusban az NB I-ben folytathatja

A 10 legjobb között a 17-es korosztály

Második lett az U 17-es NB II-ben a Grosics Akadémia, mely így az ország 10. legjobb együttesének mondhatja magát. A csapat a nagyszerű bajnoki szereplés zárásaként a Szombathelyi Haladással játszott osztályozót az első osztályért, ezt az akadályt azonban már nem sikerült átugrania.

Elismerést érdemel az akadémia többi korosztálya is, az U 15 a második helyen végzett a második vonalban, a 16-os és a 19-es korosztály pedig erős középcsapatként zárta az évet.

Nézze meg ezt is:

Az utolsó gyulai Auschwitz-túlélő fia tartott előadást az Erkel gimnáziumban

  Április 16-a a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja. Ebből az alkalomból készült több napos programsorozattal …