2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Hamarosan megnyithat a gyulai sörfőzde

Végéhez közeledik a technológiai rendszer beépítése  a gyulai sörfőzdében. Az évi 200 ezer literes kapacitással működő üzemben egy étterem is lesz,  kezdetben négy féle sört fognak készíteni.

 

Már a technológiai beépítés zajlik a hamarosan megnyíló gyulai sörfőzdében, így jó esély van arra, hogy hamarosan már a munka is megindulhat az üzemben. Maga a főzés ezer liter kapacitású edényzetekben történik, majd innen az úgynevezett  erjesztő tartályokba kerül az így előállított sör, ahonnan már a palackozás történik. A főzdében egy étterem is üzemelni fog majd, ahonnan közvetlen rálátás nyílik a munkafolyamatokra.

 

Az üzem a tervek szerint évi 200 ezer literes kapacitással fog működni, de  igény szerint tovább bővíthető, maga a sör főzése viszonylag rövid időt vesz igénybe, az erjesztés, viszont típustól függően akár 3-4 hétig is eltarthat. Az alapanyag a vizet kivéve külföldről érkezik, mert innen lehet a megfelelő minőségű malátát és komlót beszerezni. Kezdetben négy féle sört fognak készíteni, de a tervek szerint ez később tovább bővülhet. Ha az engedélyeztetések időben megtörténnek akár már október végén, november elején kóstolni is lehet a gyulai sörfőzdében.

Nézze meg ezt is:

Jubileumot ünnepel az Erkel kórus

Sikeres évtizedek állnak a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar mögött, amit a napokban hangversennyel és …