2024. április 20., szombat
FONTOS

Négy gyulai iskola újul meg egy év alatt

Több, mint kétszázmillió forintból újulhat meg az elkövetkezendő egy évben négy fürdővárosi iskola.

A beruházások nagy segítséget jelentenek a korszerű oktatási környezet megteremtésében és megtartásában.

A Gyulai Tankerületi Központ sajtótájékoztatóján jelentették be, hogy négy gyulai általános iskola infrastrukturális fejlesztése kezdődhet meg. Ez része annak az iskolafejlesztési programnak, melynek keretében közel hárommilliárd forint pályázati támogatást fordíthatnak oktatási intézmények korszerűsítésére, 14 településen. Ezek a beruházások a korszerű oktatási környezet megteremtését segítik elő.

 

A beruházások során az Implom iskolában egy tornaszobát alakítanak ki a hozzátartozó gépészeti, villanyszerelési és építészeti munkálatokkal 50 négyzetméter alapterületen, melyhez a város már korábban megvásárolta az iskola szomszédságában lévő ingatlant. A Dürer iskolában általános felújítást hajtanak végre, aláfalazás utólagos szigeteléssel, festés mázolás, parkettázás, a folyósokon a padlóburkolatok, valamint a belső ajtók cseréje fog megtörténni. Az ötös iskolában pedig egy komplex korszerűsítést hajtanak végre.
Mindezek mellett a Bay Zoltán általános iskolában kicserélik a parkettát a tantermekben, a belső ajtók, valamint ablakok cseréje mellett felújítják az elektromos hálózatot is.

 

A projekt egyik fontos célja a rendszeres testmozgáshoz szükséges feltételek megteremtése is.
A kivitelezések végeleges befejezésének határideje 2018 október 31-e.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …