2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Wenckheim Krisztina élete mindenkinek példaértékű lehet

Bauer Barbara: A leggazdagabb árva című kötetét mutatták be a városi könyvtárban, az alapító napja alkalmából. A fiktív elemeket tartalmazó regény egy valós személyről, Wenckheim Krisztina grófnőről szól, aki korán elvesztette szüleit.

Dézsi János igazgató nyitotta meg Bauer Barbara: A leggazdagabb árva című könyvének bemutatóját a városi könyvtárban. Az alkotó egy szabadkígyósi író-olvasó találkozón hallott Wenckheim Krisztina életéről néhány olyan érdekességet, ami arra inspirálta, hogy ebből egy regényt írjon. A grófnő élete ugyanis mindenki számára példaértékű lehet, hiszen nehéz gyermekkora ellenére egy nemes lelkű felnőtt vált belőle.
Az est moderátora Erdész Ádám a megyei levéltár igazgatója volt, aki olvasmányosnak és tanulságosnak tartja a könyvet, az írójával két évvel ezelőtt találkozott először, amikor még a levéltárban gyűjtött anyagokat a kötethez. Itt számos segítséget tudtak nyújtani ahhoz, hogy egy minél hitelesebb mű születhessen. Bauer Barbara 15 évet volt légikísérő, amiből egy trilógia is született, tanult kommunikációt és televíziós újságírást is. Egy székely történet kézirata most került a kiadóhoz, így hamarosan ez a kötete is napvilágot lát.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …