2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Futók veszik birtokba Gyula belvárosát

Egy különleges sporteseményt, a tájékozódási futók nyílt országos bajnokságát rendezik a hétvégén Gyulán – jelentette be a szerda délelőtti sajtótájékoztatón Kónya István, Gyula alpolgármestere.

Az esemény jelentőségét mutatja, hogy a megyében nem rendeztek még hasonló versenyt, ezen ráadásul a magyar bajnoki címek dőlnek majd el. Az előzetes nevezések alapján a szombati, egyéni számokra 1250, a vasárnapi váltókra 900-nál is több futó nevezett.

Ez mindkét esetben rekordot jelent, ennyien ilyen típusú versenyen még nem vettek részt.

A versenyzők a városban megrendezett futamokon elhaladnak majd Gyula legfőbb nevezetességei mellett, sőt, be is mennek majd a legtöbb helyre. Érintik a Gyulai Várfürdőt, a várat, de bemennek óvodák, iskolák udvarába, és a polgármesteri hivatal is szerepel a kijelölt útvonalak között.

Gyula számára ez egy jó lehetőség arra, hogy a Dél-Alföld turisztikai központja még több embert lásson vendégül az ország szinte valamennyi részéből.

A selejtezők szombat délelőtt a várfürdő területéről indulnak, délután az Árpád utcáról startoltatják a döntőbe jutott versenyzőket, akik ezen időszak alatt a belvárosban futnak majd. Vasárnap a váltókat rendezik, ezek a futamok zömmel a sportcsarnok környékén és Törökzugban zajlanak.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …