2024. április 19., péntek
FONTOS

A kastély és a vár is népszerű volt a szezonban

Június elejétől augusztus végéig közel 32 ezer látogatója volt az Almásy kastélynak és több mint 40 ezer a gyulai várnak. Az iskolások számára biztosított utazási kedvezmény további látogatószám emelkedést generálhat.

 

A korábbi évhez hasonló eredményekre lehet számítani idén is az Almásy kastély és a Gyulai vár látogatottságának tekintetében. Június végéig egy jelentős emelkedés volt tapasztalható az osztálykirándulások miatt, ugyanis nagyon népszerű volt ez a két gyulai látnivaló. A július hasonló számokat produkált, mint 2016-ban, augusztusban viszont vélhetően a kánikulai napok miatt is némi visszaesés volt tapasztalható, de ez várhatóan nem befolyásolja lényeges mértékben.

 

Az Almásy kastélyt 2016 márciusi megnyitása óta 130 ezer fő látogatta meg, a várat pedig ugyanezen időszak alatt 142 ezren tekintették meg. Az Erkel házban is néhány százalékos emelkedés volt érzékelhető, a Ladics házban pedig a kibővített nyitvatartásnak köszönhetően egy jelentős emelkedés volt tapasztalható. Külön érdekesség, hogy tavaly a hazai kastélyok látogatottságát vizsgálták, melynek eredményeként a gödöllői és a keszthelyi után a gyulai Almásy kastély volt, amelyet a legtöbben megnéztek.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …