2024. április 16., kedd
FONTOS

Gyulára jön Szörényi Levente és a Kaláka

Többek között Szörényi Levente és a Kaláka együttes is fellép Gyulán, az első ízben megrendezendő Előretolt Helyőrség Szabadegyetemén.

 

Ezekkel a gondolatokkal kezdte sajtótájékoztatóját Görgényi Ernő polgármester, aki egy első ízben Gyulán induló rendezvényről számolt be a városházán. Szeptember 26 és 28-a között a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Kft rendezi meg az Előretolt Helyőrség Szabadegyetemet. A cél az anyaországi és határon túli magyar tehetségek felkutatása és szakmai kiteljesedésük elősegítése, a legszélesebb körben értelmezett esélyegyenlőség jegyében.

A szervezők azért is választották Gyulát, mert a város nyitott a kultúrára, a kortárs irodalomra, amit már eddig is számos rendezvényével bizonyított. A több mint félszáz író és költő tehetsége a Kárpát-medence minden szegletéből érkezik majd a rendezvényre Kárpátaljától Erdélyen át az Anyaországig.

 

Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre, így a jövőben is Gyula adhat otthont az Előretolt helyőrség Szabadegyetemének.

Nézze meg ezt is:

Ezeket a terveket valósítaná meg a következő öt évben Görgényi Ernő

    A megújult Százéves cukrászda udvarán, pénteken délután öt órakor kezdődött az a programismertető …