2024. április 20., szombat
FONTOS

Szeretet és szakmaiság

A végzôsök a gyulai Nádi Boldogasszony templomban vették át diplomájukat

Idén februárban vette át a Gál Ferenc Főiskola a gyulai egészségügyi intézet fenntartói jogát, ami a korábbi időszakhoz képest egy stabil, biztonságos és előremutató működést eredményezett. Az új felállás első diploma­átadó ünnepségét a gyulai Nádi Boldogasszony templom­ban tartották.

Hálaadó szentmisével kezdődött a Gál Ferenc Főiskola Egészség és Szociá­lis Tudományi Karának tanévzáró diploma­átadó ünnepsége a belvárosi katolikus templomban. Kovács Péter püspöki helynök azzal bocsátotta útjukra a végzősöket, hogy olyan hivatást választottak, amivel sok embernek adhatnak hitet és erőt a mindennapokban.

– Az egészségügyben már egy biztató mosoly is képes embereket felemelni, és ha a szakmaiság mellett a szeretet is megjelenik az életetekben, akkor már hivatásról beszélhetünk. Én hiszem, hogy mindnyájatoknak hivatása van, küldetést kaptatok Istentől, amit egyszerűen érezni kell – fogalmazott Kovács Péter.

Idén az eskütételt követően összesen harminchatan vehették át diplomájukat ápolás és betegellátás, egészségturizmus szervezői, szociális gerontológiai és szociális munka szakokon. Az itt töltött évek alatt igazi közösséggé kovácsolódtak a végzősök. Gajdács Do­rottya diplomás ápoló azt mondta, egy életre szóló élménnyel lett gazdagabb.

– Nagyon sokat adott nekem ez a négy év. A legfontosabb, hogy magasabb szintű tudást kaptam, amit majd a hivatásomban tudok alkalmazni. Emellett egy nagyon jó csapatot ismertem meg, melybe beletartoznak a remek oktatók is, akiktől nagyon sokat tanultunk emberileg és szakmailag egyaránt – mondta a friss diplomás.

A rendezvény keretében írták alá azt a stratégiai együttműködési megállapodást, amely hosszú távú lehetőséget biztosít az intézmény számára a gyakorlati képzés színvonalának erősítésére.

– A megállapodás az intézmény egész­ségügyi kara, a Gyulai Várfürdő, a Békés Megyei Központi Kórház és a kistérségi szociális intézmények között stabil, folyamatos együttműködést tesz lehetővé valamennyi fél hasznát szolgálva – emelte ki Fodor Lajos dékán.

Amikor a Gál Ferenc Főiskola vezetése arról döntött, hogy idén februártól átveszi az intézmény fenntartását, meghatározó szempontként értékelte, hogy a gyulai intézményben nagyon fontos társadalmi célú képzések folynak.

– Ez a képzés, nevelés olyan személyiségformálás, mely mindenféle hivatáshoz hozzátartozik. Fontos a jóra való ösztönzés, a pályával való azonosulás, és az, hogy a kihívásoktól ne ijedjünk meg, hanem ismerjük meg a jó példákat. Úgy gondolom, hogy az a kezdés, ami fél évvel ezelőtt elindult, és most egy diplomaátadóval fejeződött be, jó kezdés volt – mondta az intézmény rektora, Kozma Gábor.

Az ünnepség zárásaként számos elismerést adtak át diákoknak, oktatóknak és a Nyugdíjas Akadémia hallgatóinak.

Nézze meg ezt is:

A 90 éves Lupsán Imrénét köszöntötték

  Virággal, Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletével és tortával köszöntötte szerda délután Timár Andrea aljegyző és …