2020. október 24., szombat
FONTOS

Csúszásveszély az utakon

Az őszi, esős időszakban előfordul, hogy járművek sarat hordanak fel az aszfaltozott utakra. A balesetek elkerülése érdekében a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság fokozott figyelmet kér a járművezetőktől.

Az őszi hónapokban előfordul, hogy földutakról, mezőgazdasági művelés alatt álló területekről járművek sarat hordanak fel az aszfaltozott utakra. Ez balesetveszélyes helyzetet teremthet, hiszen ha valaki hirtelen akarja kikerülni a sarat, esetleg ráhajt, járművével könnyen megcsúszhat. Ha nem takarítják le az utat és esik az eső, a csúszásveszély fokozódik.

Erre elsősorban szántóföldek mentén, mezőgazdasági telephelyek közelében, illetve olyan helyeken lehet számítani, ahol földutak is csatlakoznak az aszfaltozott főutakhoz, mellékutakhoz. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság kéri a járművezetőket, hogy tartsák be a KRESZ előírásait. Ha az útburkolatot besározzák vagy valamit elszórnak, akkor a többi közlekedő biztonsága érdekében a lehető leggyorsabban takarítsák le az utat.

Az őszi talajmunkák idején a mezőgazdasági gépekhez a föld megműveléséhez szükséges tartozékokat úgy rögzítsék, hogy menet közben ne mozdulhassanak el, ne eshessenek le. Ügyeljenek arra, hogy a járműveken a világítások működőképesek legyenek, és semmi ne takarja el azokat. A lassabban haladó gépek, tehergépkocsik mögött feltorlódhat a forgalom. Csak akkor kezdjenek előzésbe, ha a manőver biztonságos befejezéséhez szükséges távolságot jól belátják. A mezőgazdasági járművek előzésénél tanácsos nagyobb oldaltávolságot tartani.

Nézze meg ezt is:

Mézszállítmányt foglaltak le a pénzügyőrök Gyulánál

A pénzügyőrök Gyulánál ellenőrizték azt a teherautót, ami a papírok szerint rakomány nélkül érkezett az …