2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Gyulai sörözőben próbált hamis pénzzel fizetni

A rendőrség vádemelést javasol egy kevermesi férfi ellen, aki Békés és Csongrád megyében több helyen olyan bankjegyekkel fizetett, amelyeket maga készített.
Hamis tízezresekkel fizetett egy kevermesi férfi Békés és Csongrád megyében több helyen. A bankjegyeket maga készítette, nyomtatta és főként vendéglátóhelyeken egyenlítette ki velük a pár száz forintos számláit. Békéscsabán, 2016. december 28-án két sörözőben és egy kávézóban is fogyasztott, vásárolt, majd ugyanezen a napon egy gyulai sörözőben is megpróbált hamis tízezressel fizetni. Gyulán a pultos azonnal látta, hogy nem eredeti bankjegyet kapott. A békéscsabai vendéglátóhelyeken viszont csak akkor vették észre az alkalmazottak, hogy hamis pénzt kaptak, miután kiadták a visszajárót és a férfi elment. Ezután egy békéscsabai áruházban is fizetett az egyébként rossz minőségű hamisítvánnyal, ott szintén elfogadták tőle.

 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei azonosították és elfogták a 20 éves kevermesi férfit. Ekkor már két Csongrád megyei rendőrkapitányság is folytatott ellene büntetőeljárást, mert Szegeden, Makón és Klárafalván is hamis pénzzel fizetett. Az ügyeket a rendőrség egyesítette és a Békéscsabai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást 2017. szeptember 20-án lezárta. Az eljárás iratait a rendőrség a gyanúsított ellen vádemelési javaslattal továbbította a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészségre.

Nézze meg ezt is:

Fennállásának 10 éves jubileumát ünnepli az Illés Panna Népdalkör

Az Illés Panna Népdalkör tagjai amellett, hogy örömforrásként tekintenek a népzenére, nagyon fontos munkát is …