2020. szeptember 22., kedd
FONTOS

Magyar-román rendőri vezetők találkoztak

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fogadta a Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség vezetőjét és helyettesét. A rendőri vezetők az illegális migrációval kapcsolatos feladatokat, valamint a közös határ menti járőrszolgálat tapasztalatait egyeztették.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség vezetői 2017. szeptember 21-én egyeztetést tartottak Békéscsabán, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon. A Romániából érkezett delegációt dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány és rendészeti, valamint bűnügyi helyettesei fogadták. A Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség részéről Bondar Marin rendőrkapitány, a felügyelőség vezetője és helyettese vettek részt a munkaértekezleten.

A tanácskozás témái között szerepelt az illegális migrációval kapcsolatos feladatok áttekintése, a közös határ menti járőrszolgálat tapasztalatainak értékelése és a jövőbeni feladatok egyeztetése. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a román hatóság, így a Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség között folyamatos az együttműködés. Az államhatár őrzésével, a határforgalom ellenőrzésével kapcsolatos feladatok ellátásában a felek kölcsönösen segítik egymást. Ez a munkakapcsolat fokozza a magyar–román államhatárt illegálisan átlépőkkel szembeni fellépés hatékonyságát, valamint segíti a hatályos jogszabályok, egyezmények alapján indított eljárások lefolytatását, intézkedések végrehajtását.

Nézze meg ezt is:

Hat állomásból álló Gyulai Gasztroséta várja az érdeklődőket

  Gyulai Gasztrosétával várják az embereket szeptember 18-án és 19-én. A városban található szállodákban, panziókban, …