2020. október 24., szombat
FONTOS

Ale Ildikó képeiből nyílt kiállítás a művelődési házban, Gyulán

Ale Ildikó festőművész képeiből nyílt kiállítás a művelődési hát aulájában. A “Vetületek” címet viselő tárlaton az alkotó közel 30 képe látható, egyedi látványt nyújtva a nézőnek.

 

Beszterczey Attila szavalatával kezdődött Ale Ildikó festőművész „Vetületek” című kiállításának megnyitója a művelődési házban. A tárlat gerincét Tájaim és a Textilpillanatok sorozatok adják, a huszonhét pasztellkép az érzékeny alkotói megfigyelés vetületeit közvetíti felénk.

 

A tárlatot Szilágyi András költő nyitotta meg, aki hangsúlyozta, a kultúra az érzékenységet kívánja fokozni, és fenntartani az emberben, Ale Ildikó pedig tudatosan készült ennek magas szintű művelésére. Mostani képeiben azokat a motívumokat jeleníti meg, amelyek jelen vannak mindannyiunk hétköznapjaiban, csak meg kell rá érni, hogy ezeket észre vegye az alkotó. AIe Ildikó tárlata október közepéig tekinthető meg a művelődési ház aulájában.

Nézze meg ezt is:

Kitüntették Kozma Gábort, a Gál Ferenc Egyetem rektorát

Október 22-én nyújtotta át a Magyar Érdemrend tisztikereszt kitüntetést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Kozma Gábor rektornak …