2024. március 29., péntek
FONTOS

A káld pátriárka hazatérésre biztatja az iraki keresztényeket

 

A babiloni káld katolikus egyház vezetője hazatérésre biztatta az iraki keresztényeket, akik az ISIS elől menekülve otthonaik elhagyására kényszerültek.

Állítsátok meg a pusztító harcokat, amelyek megosztottsághoz vezetnek, és a felesleges várakozás helyett vegyétek vissza a földünket, még mi­előtt más teszi ezt meg – hangsúlyozta Louis Raphael Sako káld katolikus pátriárka az iraki keresztényekhez intézett üzenetében. – Itt az idő, hogy visszaszerezzük szüleink és őseink földjét, az identitásukat, a történelmüket és örökségüket – tette hozzá.

A pátriárka konkrét lépéseket is javasolt, amelyekkel a kormány hozzájárulhat a keresztények mielőbbi visszatéréséhez. Többek között az ország infrastruktúrájának helyre­állítását és a házak felújítására irá­nyuló erőfeszítéseket sürgette, valamint a keresztények érdekeit képviselő politikusokból álló csoport felállítását javasolta, amely nemzeti és nemzetközi szinten is párbeszédet kezdeményezne a muszlimokkal és egyéb etnikai csoportokkal.

Az egyházfő ugyanakkor azt is elismerte, hogy „még hosszú és rögös lesz az út a régióban az ISIS fel­szá­mo­lá­sáig, mielőtt újjá lehetne építeni mindazt, ami megsemmisült, és elérni a békét, a biztonságot és a stabilitást”.

 

Nézze meg ezt is:

Folytatódnak a fejlesztések a Németvárosi óvodában

  A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának 9,7 millió forintos támogatásával újabb energetikai …