2024. április 20., szombat
FONTOS

Hét százalékos bővülés a gyulai főszezonban

A tavalyi főszezonhoz képest ebben az évben 7 százalékkel bővült a turizmus Gyulán.

A 3Témában Komoróczki Aliz, a turisztikai kft vezetője a nyári időszak értékelése mellett a vendégelégedettségről is beszélt.
Elmondta, hogy mennyi látogatója volt Gyulának az idén júniustól augusztusig, ez a szám a tavalyi év hasonló időszakához képest hét százalékos emelkedést jelent. Bár az idei nyár később indult mint a korábbi években, de júliusban és az augusztusban már telt házzal üzemeltek a szálláshelyek. Ez számokra lefordítva azt jelenti, hogy júliusban közel 83 ezer, míg augusztusban 81 ezer vendégéjszakát töltöttek el Gyulán.

A külföldi és a belföldi látogatók arányában sem volt jelentős változás, közel kilencven százalékos volt a hazai vendégarány, a határon túliak jelentős része pedig romániai nyaraló volt. Örvendetes volt azt is, hogy idén a kereskedelmi szálláshelyek már tudtak árat emelni.

Komoróczki Aliz a műsorban elmondta még, az idei vendégelégedettségi mérések alapján a turisták közel 80 százaléka maximálisan elégedett volt a szálláshelyek nyújtotta színvonallal és a megkérdezettek kilencven százaléka volt megelégedve a személyes kapcsolatártással.

 

A 3Témában szó volt még a városi marketingről és a 2018-as imázs kampányról is.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …